11-12 april 2009 wildwaterweekend Duitse Eifel

Zaterdag vroeg was ik bij Will en Jenita aangezien ik met hen kon meerijden naar Irrel in de Eifel. De caravan ging ook mee dus er was ruimte genoeg voor mijn spullen. Hoe dichter we bij Duitsland kwamen des te mooier het weer werd en toen we op de camping aankwamen wer- den we door de rest in zomers tenue ontvangen en scheen de zon volop. De groep bestond dit weekend verder ook nog uit Hans en Jannie met caravan, Wouter en Ellen met hun camper, Jac die zijn auto als camper ging gebruiken en Eric Kemperman zonder camper maar met hotelbon. Ikzelf had een klein licht tunneltentje bij.
De camping Nimseck lag leuk aan het riviertje de Nims en in tegenstelling tot andere jaren was het zeer rustig. De waterstand was niet erg hoog maar toch genoeg om te varen.


We vertrokken daarom eerst naar het traject stroomopwaarts en gebruikten het dorpje Alsdorf (nee niet also!-dorf) als instaplokatie.
Juist toen we de boten aan het afladen waren kwamen er al een aatal kano’s voorbij. Bij het instappunt was ook een kleine
stroomversnelling. Dit gaf diegene met korte mouwtjes al gelijk de mogelijkheid nog wat brandnetels aan de herinnering toe te voegen.
Het was een leuk riviertje met af en toe een klein stuwtje. Ook was er ergens in de buurt een appelgaard want de hele tocht werden we vergezeld van drijvende appels wat regelmatig ontaardde in een appelgevecht met gebruik van peddels. Ook was er nog een klein walsje waarin wat gesurfd kon worden met een keerwater er achter waar Jac ervoor koos het onderwaterleven van de Nims te
bestuderen. Helaas schoot zijn achterpunt onder een boom zodat hij zijn boot wel uit moest.
Toen we terug op de camping waren besloten we na het après-kano nog even te gaan kijken bij de Irreler wasserfalle. Dit stuk mocht helaas niet gevaren worden maar zag er wel mooi uit. Ook was er een mooie brug over de waterval heen.

Na de vele sterke verhalen van de tijd dat hier nog wel gevaren mocht worden gehoord te hebben gingen we weer terug naar de camping voor de BBQ.
Helaas was het weer intussen een beetje slechter geworden en het begon ook te onweren. Eric had op het menu pannekoeken staan en ging dus al met beslag aan de gang. Hieraan werd al gauw zoveel Rosé en bier toegevoegd dat je na 2 pannekoeken al geen auto meer mocht rijden. Tevens werd overwogen om de naam ZeeWiToe te veranderen in RoséWiToe, aangezien er meer Rosé werd gedronken dan gevaren op Zee. Also-also-also, ik zei als enige zeevaarder maar ff niks, want behalve John en ik had de rest v d club inderdaad  geen  interesse in zeevaren. Ondertussen bleven we de lucht in de gaten houden en hopen op beter weer voor de BBQ. In de verte kwam ook al wel wat blauwe lucht aan maar voordat het echt droog werd (1,5 uur later) hoorden we eerst diverse keren van Hans dat dit toch echt wel de laatste druppels waren, waarna het weer lekker ging regenen. Maar gelukkig hadden we een aantal mooie luifels om onder te zitten en geen haast. Toen het ruim drie kwartier na de beloofde laatste druppels uiteindelijk droog werd konden we alsnog genieten van onze BBQ.
De nacht verliep voor iedereen, behalve Jac, voorspoedig. Hij had op de camping al steeds hoestaanvallen en niks bij om dit te onderdrukken. Hij had zodoende bijna niet geslapen en dus voor campingwacht lopen spelen . Afijn, varen ging gelukkig wel want juist op het water had hij nergens last van. Uh…..Allergie? We gingen dus vandaag op de camping instappen en zouden op de Sure dan weer eindigen.

Aangezien ook het riviertje de Prum erbij kwam werd het water steeds breder en dieper.
Het was ook weer een leuk stuk om te varen en we eindigden op en leuk terras met uitzicht op Luxemburg. Eric had al besloten om deze zondagavond terug naar huis te gaan en aangezien Jac terug op de camping weer begon te hoesten besloot hij helaas gelijkertijd met Eric terug te rijden.
De rest ging pannekoeken bakken en besloot na een gezellige avond en een lekker nachtje uitslapen de reis naar huis op maandag aan te vangen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: