18-8-12 dagje Texas , of toch gewoon Biesbosch? 15km

John had een toertochtje Biesbosch georganiseerd. Helaas was er nauwelijks belangstelling vanuit Zeewitoe maar vanuit een andere richting kwamen we toch alsnog aan een leuke groep.

Het beloofde deze dag zeer warm te worden, 35C. Dus maar veel bidons en een thermoskan met koud water/ijs gevuld. We waren vandaag met 8 man , waaronder een paar deelnemers die ooit of nooit wel eens in een kano heeft gezeten.

We vertrokken rond 11u vanuit de oude jachthaven van Drimmelen en ondanks de drukte konden we daar toch een plekje vinden voor de auto’s. Na het aanpassen van wat voetsteunen her en der konden we op pad. Als eerste de Amer over steken. Peter slingerde over het water als een Antilope die achterna wordt gezeten door een jachtluipaard. De meesten voeren wel goed, maar of het met hem goed kwam was nog maar de vraag. Mogelijk kwam het ook deels door de boot, aangezien het meer een wildwater-toerboot was.

Op de Amer was het wel druk maar gelukkig nog weinig binnenvaartschepen. Zodoende bereikten we toch veilig de overkant. Daarna voeren we westwaarts naar “Gat van de Kerksloot” , maar opeens had iemand anders het weer warm gekregen, of kwam het toch door die golf. Feit was dat er nu een witte zeekayak op zn kop lag. Ik peddelde er snel naartoe en wist hem via een zgn x-redding weer snel in de boot te krijgen. Toen we bij het strandje van “Gat v d Kerksloot”aankwamen bleek dat het daar zeer druk was. Bootjes, zwemmers, luchtbedden, strandstoelen…Gelukkig is er voor een paar kayaks altijd wel plek.

We stelden voor dat Peter in een andere, meer koersvaste boot zou stappen en na een korte test was dit al veel beter, maar hij had ondertussen overal last van zn rug en zijn lendenen gekregen en een middagje baywatch spelen won het nu in de afweging tov het vervolgen van deze Biesbosch expeditie. Aangezien we tegen het eind van de tocht hier weer vlakbij kwamen was dat ook geen probleem. Dus na Peter met voldoende water achtergelaten te hebben voeren we verder richting Middelveld waar we via wat smalle bochtige kreekjes genoten van de rust…op een paar tegenliggers na dan… Het leek wel of heel Nederland het plan had gekregen om te gaan kanovaren.

Op het stuk bij Amaliahoeve opeens een hoop bootgerommel en gespatter. Weer iemand om? Nee hoor, John had het nu warm gekregen en deed een vrijwillige soepele eskimorol met zn petje in zijn mond (anders verloor hij hem onder water!).

Opeens waande ik me in Texas want wat waren dat? Longhorns? Bijna; deze beef-jerky’s staan bekend onder de naam Schotse Hooglanders. Maar wat een gewei zeg… Zou dat niet mooi staan op de boeg van mn kayak? Ook deze beesten hadden het warm gekregen en besloten gewoon effe te pootjebaaien…Groot gelijk. Wij lieten ze met rust..Nooit oude koeien uit de sloot halen.

Wij waren wel aan een lunchpauze toe, dus iets verderop gingen we aan de kant. Deze pauze werd door een aantal voortgezet in een korte zwempartij, want we moetsen verder. Het tempo lag al heel laag, het was al 14u en we waren nog maar op de helft. Astrid dr tempo was echter al flink onderuit gegaan, en ook na de pauze zakte het weer in. Volgens mij had ze er ook niet zoveel lol meer in want een sleeplijn van John werd dankbaar aanvaard. Gelukkig was er een stuk waar ze kon afsnijden door gebruik te maken van het kano-overdraagpunt recht tegenover de jachthaven. Hierdoor kon ze toch 4km afsnijden en hoefde ze ook niet over het stuk Amer terug te varen. De zoon van Peter bleef ook achter en de rest voer weer door voor volgende etappe. Menig eskimorol zorgde ondertussen voor een korte verkoeling.

Aan het eind van het noordergat van de plomp vertrok John naar Peter om hem met sleeplijn naar Drimmelen te slepen. Wij voeren ondertussen verder richting jachthaven om de andere 2 op te pikken en met hen de Amer over te steken. Een paar jonge gasten op een veels te snel bootje vonden het leuk om golven te maken voor ons. Later hoorden we van John dat hij ze ook tegen was gekomen en dat ze bijna zijn kayak aan gort hadden gevaren ! Peter had zich ook prima vermaakt als havenmeester en geholpen boten los te duwen. Het tochtje werd uiteindelijk goed afgesloten op het terras van de jachthaven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: