5-1-13 Reeuwijkse plassen 15km

 Om hier te mogen varen heb je normaliter een ontheffing nodig. John was zo verstandig van tevoren nog even te bellen. ” Wanneer we wilden gaan varen? Zaterdag? Huh, deze zaterdag? ”  Nadat we de vriendelijke dame hadden uitgelegd dat we niet van plan waren om om-tegaan met de kano vertelde ze ons dat er nog helemaal geen vergunningen voor 2013 waren gemaakt. We wilden best betalen, maar nee daar wilde ze niks van weten, aangezien ze het hun probleem vond. Dus we mochten gewoon de plassen op.
Een grijze dag maar wel droog en niet koud.  Een goed begin van een nieuw kano-jaar. Samen met John vertrok ik rond half 11 vanaf de Breevaart. Op het water was het verlaten. Via smalle doorgangen onder lage bruggetjes door kon je van de ene plas naar de andere plas. Aangezien de route niet al te lang was werd er op elke plas een lus gevaren om toch nog een beetje aan de kilometertjes te komen.
IMG_0271
Op de plassen lagen vele mini eilandjes , een hoop prive bezit maar ook vele verlaten en vrij voor de watervogels. Ook zagen we enkel stukken grond die maar net boven het water uitkwamen , zodat het net leek of er een bultrug aan het oppervlak lag. Al lekker kletsend vlogen de kilometers voorbij en werd het tijd voor een korte lunch. We vonden een mooi uitstapplekje met een bankje uit de wind. Wat wil je nog meer… De tocht zelf was niet veel spannends maar wel heel leuk om te varen.
Na elke smalle doorgang werd je weer verrast door een wijds uitzicht over een nieuwe plas. Maar ondanks dat we een langzaam tempo peddelden waren we nog voor 2-en weer terug bij de auto. Dus nog maar even gezellig afgerond met een heerlijke lunch in de gezellige brasserie het Wapen in Reeuwijk. Een lekker plekje bij de open haard waar we echter geen blokken hout op mochten gooien… LCD-scherm !
IMG_0274
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: