30-31 maart 2013 ardennen

30-3-13 Warche-Stavelot
Het jaarlijkse eskimoteerweekend in de ardennen ging ondanks de kou natuurlijk gewoon door. Dus om 9u pikte ik nog Eric K. en Dennis op aan de Balsebaan en reden we via Luik naar Stoumont om ons op “Camping Chalet Weekend” aan te sluiten bij de rest die daar vrijdag al naar toe waren gegaan. Er stond behoorlijk wat wind, en dat was goed te merken met 3 boten op het dak. Maar net vóór 11 uur kwamen we netjes aan op de camping. Dennis had zijn tent bij en met dit weer had hij zijn plek voor het uitzoeken. Erik en ik kregen een mooie stacaravan toegewezen.

20130403-121117.jpg

Maar toen kwam de campingbeheerder vertellen dat het eigenlijk niet kon want deze was al toegewezen aan een familie die nog zou komen, maar mogelijk zouden we in de woonkamer wel mogen slapen.. “Om welke familie gaat het dan?”vroeg ik. Ze keek op de lijst “de famiie Heeren”. “Oh, maar die komen dit weekend niet en ik ben nog nét niet deel van deze familie, dus dat zit wel goed”. Ook weer opgelost. Toen iedereen zijn keuze had gemaakt om zich aan te sluiten bij de wandelgroep of de 11 man sterke kanogroep gingen we ons alvast snel omkleden en vertrokken we richting het punt waar de Warche uitkomt in de Ambleve. Onderweg schommelde de temperatuur rondom het vriespunt heen en weer en tussen de bomen lag nog aardig wat sneeuw. Maar de wegen waren geheel sneeuwvrij. Bedoeling was om het eindpunt net na de stuw in Stavelot te nemen maar hier mochten we niet meer parkeren en uitstappen. Dus dan maar net vóór de stuw stoppen. We stapten in op de Warche, maar die waterstand was zo laag dat het meer duwen en peddelschrapen richting de Ambleve was. Die had gelukkig een betere waterstand.

20130403-121426.jpg

Kleine afvalletjes en en genoeg grote keien met keerwaters zorgden voor leuke oefenplekjes voor de beginners…Maar ja…die waren er vandaag niet bij !! De kou viel reuze mee. Er werd niet gepauzeerd en opvallend weinig “gespeeld”. Wel vielen er af en toe wat sneeuwvlokken en blies zo nu en dan iemand even wat warme adem op zn handen maar door goed in beweging te blijven kon je toch warm worden. Het eindpunt kwam al veels te snel in zicht en nu ik toch warm was had ik best nog door willen varen naar Trois Ponts, maar goed, de auto’s stonden hier. Dus snel omkleden en met de stoelverwarming op “hoog” weer terug naar de camping. ’s Avonds gingen we nog met 14 man uit eten bij een tot restaurant omgebouwd oud station.

20130403-121258.jpg
Deze was sfeervol ingericht met vriendelijke bediening.
Heerlijk eten voor een lage prijs en toen Elsa enigszins twijfelend toch een kaneelijs met hete kersen bestelde kreeg ze eerst een paar ijsklontjes met een apart glazen potje kaneelpoeder voorgeschoteld. Gelukkig werd dit even later omgewisseld voor een smakelijker kaneelijs.. Terug op de camping vloeide de La Chouffe en Bofferding rijkelijk om een goede nachtrust te verzekeren…

20130403-121930.jpg

31-3-13 Coo-Cheneu
Na een heerlijke nachtrust deed ik de gordijnen van de caravan open en zag ik dat het buiten sneeuwde. Geen witte kerst gehad maar nu wel een witte Pasen…hoewel, het bleef niet liggen.
Een Nederlands stel maakte zich in de bar op om met rugzak te vertrekken voor een looptocht. Zij blij dat ze niet hoefden te kanoën vandaag en wij blij dat we niet hoefden te lopen met rugzak !

20130403-121555.jpg
Na een uitgebreid groepsontbijt in de bar met paaseitjes voor de kinders kwam het varen-kou dilemma weer op tafel. We kozen ervoor het stuk na de watervallen van Coo te gaan varen. Het omrijden nam dan ook niet veel tijd in beslag. Jannie en Erik D. gingen vandaag niet mee, maar hun plek werd opgevuld door Jeroen, Marcel en Paul. En Erik D. was zo aardig om toch mee te rijden zodat na het varen alle auto’s op het eindpunt stonden. We stapten in bij de spoorbrug en dobberden lekker mee met de licht stroming.

20130403-121705.jpg
Niet spectaculair maar heerlijk varen in de mooie natuur met her en der een mooi winterlandschap… Een stel vliegvissers stonden met een waadpak te worstelen met een stuk hout in het water. “Vissen jullie op stokvis?” vroeg ik ….Blijkbaar waren ze Frans-talig want ik kreeg geen antwoord. Ook vandaag weer genoeg kleine keerwatertjes maar vooral relaxed.

20130403-121805.jpg
Bij het eindpunt zagen we de Nederlandse wandelaars weer terug die daar net aan het picknicken waren. Ze hadden nog wel wat kilometers te gaan. Wij ook, maar dan met de auto want wij vertrokken weer op weg naar huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: