5-5-13 Rondje Aardappelbult 22km…ongeveer..

De mail van Marius over mooi weer en 6 deelnemers bleek maar half te kloppen. En, ja..mooi weer was het zeker. Dus na een zomers ritje over de Zeeuwse eilanden en de Zeelandbrug kwam ik rond 10u15 aan op de brouwersdam. Maar hier lagen inmiddels al veel meer dan 6 boten. Niet raar met dit heerlijke weer. Maar goed, het zeewater was nog fris, 9 graden, dus toch maar goed aankleden. Toen iedereen uiteindelijk zover was telde de groep 14 deelnemers en een ongeluksaantal van 13 kayaks, ofwel 1 tweepersoons kayak in de groep. Nadat we de tocht doorgenomen hadden gingen we het water op en vertrokken we in westelijke richting.

20130508-223915.jpg

Marius meldde ons via de Marifoon aan, maar kreeg even later te horen dat er 1 kanovaarder te ver achter lag…??? Wat bleek, een Belg op een sit-on-top kayak zonder zwemvest peddelde hard achter ons aan, maar kon ons natuurlijk niet bijhouden. Zijn bijdrage om ons van het ongeluksaantal kayaks af te helpen werd niet gewaardeerd. Dus Ton sprak hem aan. Maar de Belg voer hier wel vaker en bleef gewoon achter ons aanvaren. Dus wij maar weer melden aan de verkeerspost dat hij niet bij ons hoorde en we hier geen verantwoording voor wensten te nemen.

20130508-224033.jpg

Wij voeren ondertussen verder tegen een lichte wind in naar de zuidpunt van de aardappelbult. De plaat lag grotendeels al onder water dus behalve grote groepen met vogels en een paar gele boeien was er niets te zien. Ook de Belg had het opgegeven en was na een tijdje toch maar weer omgekeerd. Wij verlegden onze koers meer noordwaarts en voeren dwars op een lichte zeedeining. Rechts van ons zagen we grote groepen met zeehonden en ook steeds meer branding van de golven die op de plaat sloegen. Helaas moesten we hier ver vandaan blijven om de zeehonden niet te laten schrikken, en… big brother was watching us vanuit de vuurtoren. Het nadeel van netjes aanmelden? Ben geen bioloog maar kolonies zeehonden die af en toe opgeschrikt worden door natuurlijke vijanden overleven ook nog steeds…houdt ze scherp..

20130508-224142.jpg

Ondertussen nam de wind steeds verder af en de zonnewarmte toe. Ik voer in een anorak met latex hals-machette en begon het steeds warmer te krijgen. Had het idee dat steeds zodra ik wat warmte liet ontsnappen bij mijn hals, ik een negatieve bijdrage gaf aan de opwarming van de aarde. Dus tijd voor een korte verfrissende eskimorol. Dit hielp wel wat en de watertemperatuur viel ook best mee.

De laatste noordpunt sneden we wat af om toch nog een stukje branding mee te kunnen pakken op onze koers richting strand. Wat lunchen op de plaat ging niet lukken met deze waterstand. Maar het strand bood een prima alternatief.

20130508-225425.jpg

Ondertussen kregen we vanuit de vuurtoren toch commentaar op onze afgelegde route en vermaakte de rest zich met grapjes nadat iemand een opmerking maakte over lokaties waar landingsvergunningen nodig waren om met je boot vanaf zee aan land te mogen aanleggen. Verkrijgbaar bij loket nutteloze zaken! Heerlijk ! Maar goed, illegaal verblijf in Nederland is nog niet strafbaar, dus als we illegaal varen over of verblijven op de aardappelbult….

Wat voor de dag is het ook weer vandaag? Oh ja, dag van de vrijheid, een dag waarop we onze vrijheid vieren in een land dat steeds meer regeltjes gaat krijgen en de overheidsorganen de regels steeds strenger gaan hanteren om hun bestaansrecht te doen gelden Het moet niet gekker worden! Dus ik nam de landingsvergunning voor kayaks maar met een korreltje zout…grtftt..zee vol met zout…tijd om weer verder te gaan.

Het laatste stukje voeren we langs het strand terug naar de auto’s. Daar zagen de kano van de Belg al weer vastgebonden op het dak van zijn camper. Ton liet ons zijn nieuwe uithangbord zien dat officieel aan de kayaks op zijn autodak zou moeten hangen omdat deze net iets teveel uitstaken aan de achterkant. Hij had hier al een waarschuwing voor gekregen en dus een bord gekocht, maar het bord was zo belachelijk groot en gevaarlijk dat hij nu toch maar een reflecterend vest aan flarden had gesneden en dit eraan hing ipv het bord.

20130508-230509.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: