18-5-13 Avondje Brandingvaren Domburg

Alweer te lang geleden, maar nu dan toch ideaal weer om te gaan brandingvaren. Nauwlijks wind maar afgelopen dagen had het wel gewaaid dus kans op een leuke deining. Een mailing binnen de club kon helaas niemand meekrjigen (liever songfestival kijken?) maar Ton kon gelukkig wel.
Hoogwater om 21u dus rond 19u doken we het water op. Binnen no-time allebij het gevoel dat dit zeker de rit waard was. Dankzij het gebrek aan wind kwam je gemakkelijk door de branding heen.

20130520-154744.jpg

Er waren wel wat surfers maar daar hadden we nauwelijks last van. Ook waren er even later nog 2 andere kajakkers uit Middelburg die ook hun kans grepen. Er zaten steile golven tussen zodat ik tot 3 keer toe voorwaarts over de kop sloeg, maar de golven waren ook breed genoeg om schuin de volle breedte te benutten.

20130520-154901.jpg

Ton had z’n surfkayak bij met vinnetjes en ik weet niet of het daardoor kwam, maar daar verscheen nog iets met vinnen….Het leek een duiker maar het was een forse zeehond, die zijn kop een paar keer opstak boven water. Hier had ik nog niet eerder zeehonden gezien.

Naarmate het getij opkwam werden de golven alleen maar leuker en kon je ze helemaal afvaren tot aan het strand. Ideale omstandigheden wat branding betreft, maar ook de zon scheen en het water was niet koud meer. Een gemiste kans voor de thuisblijvers.

20130520-155017.jpg Ton net achter de golf

Na 2 uur onafgebroken fun begon de zon langzaamaan onder te gaan. Met moeite nam ik afscheid van deze ” speeltuin” . Een prachtige zonsondergang als toetje maakte deze leuke avond compleet.

20130520-155117.jpg
Vanaf de dijk een prachtige zonsondergang!

Advertenties
2 reacties
  1. Marius zei:

    Lekker hoor wij zijn vandaag (08.45) geweest, bbetje vroeg, maar wel lekker

    • Ja, je moet er wat voor over hebben. Hopelijk hadden jullie ook / weer goede golven.
      Zondag ga ik varen op Kagerplassen met John, maar mochten jullie komende zaterdag nog ergens gaan varen dan hoor ik het graag. Anders verzin ik zelf nog wel wat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: