7-7-13 Rondje Flipland 23km

Om kwart voor 9 verzamelden we met 8 deelnemers op de kade bij St Philipsland. Ook de boot van Rijkswaterstaat voer al rond in de haven. Varen die voortaan elke keer mee? Wel leuker als ze zelf dan ook in een kano varen. Afijn, eerst het gebruikelijke aflaad en omkleedritueel en toen brachten we de auto’s naar het eindpunt aan Benedensas. Martine bleef bij de boten op ons wachten. Inderdaad “wachten”, want toen we om half 10, net na de lokale kerkoptocht, weer terug kwamen lagen onze “slechts 8 boten ” nog niet bij het water maar nog gewoon op hun plek!

20130709-221140.jpg

We hadden nog net een klein stukje ebstroom mee en aan het eind van de krabbenkreek moesten we volgens Marius op de zwarte knop van de boei drukken om de kentering in gang te zetten voor vloedstroom mee richting krammersluizen. De knop zat er niet maar de kentering begon al wel. Eerst maar ff eten bij voormalig pontje van zijpe-bruinisse. Vele mensen, compleet met caravan zaten hier al in de zon. Wij kozen een plek op de dijk in het gras, en even later kwam er al een man aan om ons stoeltjes te brengen. Toen ik zei dat we zelf al matjes bijhadden klonk er onder een licht gemompel terug dat hij er zelf op wou zitten.

20130709-221233.jpg

Het was heerlijk weer en maar goed dat er een windje stond anders was het niet uit te houden.
We voeren verder koers NO richting de sluizen en enkele speedboten zorgden nog voor wat kleine surfgolfjes. Er lagen al aardig wat boten te wachten bij de sluizen maar wij pasten er nog wel bij.

20130709-221320.jpg

Dus gingen we als eerste naar binnen zodat we geheel vooraan konden liggen. Hier uit de wind was het wel benauwd. Het hoogteverschil was nihil, dus het was meer zout water eruit pompen en zoet water er weer in.
We voeren verder langs de slikken van de Heen, een mooi natuurgebied, richting het pitoresque Benedensas.
Hier was het ook weer druk met mensen die verkoeling zochten op en aan het water.

20130709-221441.jpg

Op het sluiseiland was sinds een week nu een “kleine horeca gelegenheid” , dus besloten we die eens te testen voor ons après-kayak. Er was ook een nieuwe rolbrug met helaas automatische bediening. Dit hield namelijk in dat je 20min. moest wachten en daarna nog 2 keer op de knop moet drukken voordat hij echt open gaat! En dan maar hopen dat er plek op het terras is, anders moet je snel terugrennen naar de brug om te voorkomen dat je weer 20 min moet wachten! Bedacht door een stagiaire ofzo? En aan elke kant van de brug stond al een rij mensen waar ze bij de Efteling jaloers op zijn.

20130709-221904.jpg

Gelukkig bood de gedeelde smart en ongeloof ruimte voor vele leuke grappen. Het terras was helaas vol, dus hebben we maar 1 van de vele lege gereserveerde tafels “gekraakt”..
Martine trakteerde; bedankt; en het bier bracht verkoeling in de hete zon . We besloten “de brug van half 5” terug te nemen en het bordje “gereserveerd” ook weer netjes terug te zetten. Deze tafel had tenminste weer omzet gegenereerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: