Grevelingenweekend 2013

Zaterdag 7 sept 22 km

Het voorspelde onweer van zaterdag was gelukkig al op vrijdag gepasseerd zodat het weer gelukkig al wat opgeknapt was. Een klein groepje dit keer, 7 personen , met een vloot bestaande uit voornamelijk Explorers en Noctiluca’s.

Uiteraard werd er wat stookhout voor het kampvuur meegenomen en eerst gedumpd op het eiland waar we zouden overnachten, Dwars in de Weg.

20130916-203525.jpg

Er zaten wat nieuwe / minder ervaren vaarders bij dus we namen eerst maar de kortste weg richting De Archipel. Daar moesten we 1 boot opnieuw uitbalanceren omdat deze teveel oploefde. Het strandje daar lag al bezaaid met kajaks van een groep vaarders uit Ijsselstein. Voor ons was het echter nog te vroeg voor pauze dus door richting de Ossehoek. Na het recente nieuws van de gevonden E.Coli-bacteriën in het vlees van de slachthuizen ging het gesprek weer eens over de noodzaak van het eten van vlees. Cor had ooit al een boek gelezen waardoor hij overtuigd was dat het beter was om géén vlees te eten. Beter voor jezelf maar ook voor de dieren.
(Het boek heet ‘Dieren eten’ van Jonathan Safran Foer) http://www.bol.com/nl/p/dieren-eten/1001004006832490/
Ik respecteer de gedachte maar hoe meer we over vlees aan het praten waren des te meer ik juist zin kreeg in een lekker stukje vlees. En ach, die bacteriën krijg je toch wel binnen, is het niet via vlees, dan is het wel via trapleuningen, vuile openbare toiletten of slecht gewassen groentes. Het bouwt je weerstand op. Een laagvliegende meeuw mengde zich op dat moment in de discussie door zijn E.Coli-cocktail bovenop Cor te droppen ! Stank voor dank. Gelukkig viel het slechts op zijn kleding. Het is dat meeuwen niet te vreten zijn, anders had Cor mogelijk zijn principes opzij gezet en het beest terplekke gefileerd !

20130916-203705.jpg

Via een kleine omweg door de kreekjes van de Kabbelaarsbank voeren we langs een zonnebadende zeehond en Brouwershaven weer naar het kampeerterrein. Martine ging helaas naar huis toe, maar de rest bouwde zijn tentje op en ging koken.

20130916-203621.jpg

Er werd tevens nog wat hout bij gesprokkeld omdat de huidige houtvoorraad wel eens te weinig zou kunnen zijn. Maar het kleine vuur moest uiteindelijk toch groter gemaakt worden en zelfs toen hielden we nog hout over.

20130916-203755.jpg

Zondag 8 sept 18km

De ochtend begon met wat lichte regen. Ik was al vroeg wakker maar ik had mijn kookspullen al in mijn tent gezet dus thee en gebakken ei vormden het ontbijt. M’n freeplayradio completeerde de gezelligheid waarna ik nog even kon lezen totdat de rest ontwaaktte. Precies om 11u kwam Arno aanvaren die enkel de zondag meevoer. Wij stonden toen reeds klaar om in te stappen. Vandaag voeren we zuid langs de hompelvoet richting het natuurgebied ten zuidwesten van Ouddorp. Halverwege kleurde de horizon ten zuide van ons roze en zwart.

20130916-203901.jpg

Een flinke bui kwam dichterbij. Het begon al wel harder te waaien maar het bleef bij een schampschot. Wel wat regen maar niet heftig. En tegen 14u zou het beter worden. Een noordelijke koers zorgde ervoor dat we wind en regen in de rug hadden. Bij het natuurgebied aangekomen stond er een vogelkijkhut. Dit gaf ons de mogelijkheid om in ieder geval droog te lunchen.

20130916-203945.jpg

Gelukkig klaarde het weer gauw op en vervolgden we onze route langs de Grevelingendam richting Port Zeelande. Het tempo lag laag dit weekend dus veel km’s werden er niet gevaren. Bij de Ossenhoek werd wederom kort gepauzeerd. Hé, is dat dezelfde meeuw? Nee, dit was een jonkie, maar niet minder irritant. #ikhaatmeeuwen. Klokslag 14u kwam inderdaad het zonnetje door zodat het laatste stuk richting Brouwershaven voor een ieder heerlijk varen was. Het weekend werd nog even afgesloten met een heerlijke ijscoupe op het terras (dank je wel KCZ!).

20130916-204016.jpg

Advertenties
3 reacties
 1. Beste,

  Via google op uw blog terecht gekomen en zo te zien ook een enorme passie voor kayjakvaren. Ik ben er fervent kanovaarder en als voorbereiding voor de Yukon River Quest 2014 bezoek ik graag verschillende plaatsen om te varen. Tijdens die wedstrijd in Canada heb ik ook een meer van 54 km te overbruggen, dus leek het me wel interessant om terug op groot water te trainen, dus lijkt het Grevelingenmeer een goeie optie. Zo te lezen ken jij het gebied goed, dus bij deze wilde ik je enkel tips vragen waar best te starten. Met de familie gaan we binnenkort naar het Vakantiepark Auquadelta, dus ben ik van zin om mijn kano mee te brengen.
  Met vriendelijke groet en dank bij voorbaat
  Francis Soenen
  http://www.francis-soenen.be

  • Hoi Francis,
   Vanuit Aquadelta Bruinisse is het wel leuk varen naar de Mosselbanken en het dorpje Herkingen, wat een leuk terras heeft.
   Maar het mooiste gedeelte is beter te doen vanuit Brouwershaven . Bij de watersportwinkel aan de nieuwe jachthaven is een gratis parkeerplaats en een boothelling waar je het water in kan. Daarvandaan kan je alle kanten op. Ossehoek (strandje aan zuidkant), archipel zijn leuke pauzeplekjes. Uiteraard kan je ook vanuit Bruinisse naar dat gebied peddelen maar dat is wat saaier. Succes!

   • Vriendelijk bedankt. Zal mij eens een kaart aanschaffen van het gebied en een route uitstippelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: