24-9-13 Spina Longa (Kreta) 11km

Vanaf Agios Nikolaos was het een kort maar mooi ritje richting Elountas waar we om 9u hadden afgesproken met Stelios van “Enjoy Crete” voor een dagje peddelen. Een smal dammetje voerde ons naar het eiland Kalydon en halverwege die dam was het vertrekpunt.

20131014-174750.jpg

Al gauw zagen we een 4×4 verschijnen met 3 kayaks op de trailer erachter.
Gelukkig had hij goed materiaal met Lendal paddles en voor ons een Riot tandemkayak. De route zou vandaag gaan over het beschutte water tussen het eiland Kalydon en Kreta richting het voormalig lepra-eiland Spina Longa.

20131014-174906.jpg

Naast ons 2 was er nog 1 duitse vaarster, Sophie die in een 1 persoons Tahe Marine voer. Een beginner nog, dus we moesten ons vaartempo goed inhouden, maar de omgeving was mooi genoeg dus haast hadden we niet. Wel werd de vaarafstand daardoor wat korter.

20131014-174956.jpg

Het was heerlijk weer. Af en toe waren er wat windvlagen maar de voorspelde harde wind bleef weg, dus na een korte rustpauze voor Sophie kwamen we toch nog snel bij Spina Longa.

20131014-175042.jpg

Cin staptte uit in een nog wat diep stuk dus ging charmant onderuit. Niet erg met dit lekkere weer gelukkig. Stelios bleef bij de boten en wij 3-en konden even het eiland bezichtigen. Vroeger (hopelijk nu niet meer…) werden hier de mensen met lepra geplaatst, zodat er aan vaste wal (lees eiland Kreta zelf) het dorpje Plaka ontstond waar de familieleden van die mensen gingen wonen en soms naar het eiland zwommen om hun familieleden even te kunnen zien.

We moesten een paar euro entree betalen en konden toen het hele eiland rond lopen. Een aantal gebouwtjes waren nog mooi ingericht maar het meeste was vervallen.

20131014-175141.jpg

Het was verder druk met grote groepen toeristen dus we hielden het al snel voor gezien.

We besloten nog even naar Plaka te varen om daar een Iced Capuccino te drinken. Dit bleek een heel gezellig klein dorpje te zijn met gezellige terrasjes. Het hoogtepunt van de trip voor ons ! Na gezellig gekletst te hebben met Stelios en we een korte snack hadden weggewerkt gingen we weer verder. De weg terug hadden we wind in de rug dus als een speer schoten we over het water terug richting auto’s.

20131014-175255.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: