6-9-15 Origami op het Grevelingen 15km

Eigenlijk stond er voor dit weekend een kampeer weekend gepland, maar vanwege slechte weersvoorspellingen ging dat niet door. Maar omdat het op zondag wel wat beter zou worden werd er besloten toch maar n dagtochtje te varen. We vertrokken daarom zoals gebruikelijk vanaf Brouwershaven. Toen ik aankwam was het nog wat regenachtig. Wat vervelender was voor Kay want hij had een nieuwe Trak vouwkano bij zich, die hij eerst nog in elkaar moest zetten. Super leuk voor ons natuurlijk want hier kan je zoveel leuke grappen over maken! ( van de Ikea? Zat er een inbussleutel bij?) Maar goed, niet leuk om dat de hele tocht door te doen. Natuurlijk ook nog wat leuke grappen bewaren voor de volgende keer. Ook had hij een mooie camper waar best een kayak op kon maar daar wilde hij niet echt aan. Vandaar de vouwkayak. Goed, dat komt later nog wel want wij zagen daar wél wat voordelen in.Ik stond helaas net verkeerd om geparkeerd met m’n auto maar door af en toe mijn achterruitenwisser aan te zetten kon ik genietend van een bak warme koffie de opbouw toch goed volgen. Wat zou het worden? Ik hoopte toch stiekem op een kraanvogel…
 

origami in de regen

 
Maar gelukkig voor hem werd het al snel droger. Tijd om dus van dichterbij te gaan kijken. Does it bite? Nee hoor, all safe. Het was best wel een mooie boot, en over het ontwerp was goed nagedacht. Frame via stieken met elkaar verbonden, net sls een tent. Luchtzakken voorin en achterin en zelfs een zitje. Geen scheg maar blijkbaar niet nodig door de kiellijn. Er stond vandaag wel een lekker windje dus we zouden het snel genoeg zien.

 

right on Track!

 
We besloten om eerst maar eens recht tegen de wind in te gaan en af te koersen op Ossenhoek. Het tempo lag niet zo hoog dus duurde het even voordat we daar waren, zodat we daar ook maar gelijk de koffie-break hielden. Een plekje uit de wind in de zon werd wel gevonden. Ton nam gelijk de kans om ook even de vouwkano te testen en verdween om de bocht met de boot. Zou hij nog terugkomen?

  
Na weer wat op kracht te zijn gekomen vervolgden we onze koers verder recht tegen de wind in naar “De Punt” zodat we daarna met de wind in de rug terug konden varen..De wind bleef maar de lucht trok wel steeds meer open, en er kwam dus steeds meer blauwe lucht tevoorschijn.

  
Bij De Punt stopten we even, maar de meesten bleven in hun boot, dus al gauw keerden we om en begon de beloning. Lekker meesurfen op de golven. Kay ging ook prima, hij had zijn boot zo scherp gevouwen dat deze de golven doorsneed.
Helaas kwam aan de pret weer veel te snel een eind, want we waren vrij rap weer terug in Brouwershaven. Maar het was zeker leuk tochtje.
Kay moest natuurlijk weer zijn hele boot uit elkaar halen, dus dat duurde wel weer even. Maar hij was er handig in. Uiteraard stond iedereen natuurlijk toe te kijken en commentaar te geven ipv mee te helpen. Dat vond Cor wel een foto waard.

 

hulp nodig?

 
En de camper werd ondertussen op Russische wijze geannexeerd als nieuwe club-bus. Alleen nu nog kayaksteunen erop zetten. Via de website van de club is deze camper inmiddels te boeken.
Daarna was er nog wel tijd voor een korte après-kayak op het terras van La Plaisanterie met ijs, bier en zon. Wat wil je nog meer !!

Advertenties
1 reactie
  1. Marius zei:

    Leuk stukje. Ik ga de camper zeker boeken van de zomer. Toch wel fijn zon clubhuis. 😃😃

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s