1-9-16 Malta , Comino island cave tour 10 km

Tijdens een weekje vakantie op Malta, kon een dagje kayakken natuurlijk niet uitblijven.

We vonden een geschikte mogelijkheid via seakayakmalta.com . Zij boden dagexcursies aan vanaf het eiland Gozo. Wij zouden de noordkant van het eiland Comino gaan doen. Allereerst moesten we dus met de veerboot oversteken naar het eiland Gozo. Aangezien we daar opgehaald werden hoefde de auto niet mee op de boot en konden we voor €9 totaal heen en terug. We werden om 9u30 verwacht bij de ferry-terminal van Mgarr. 

 Met een klein groepje reden we richting het vertrekpunt , Hondoq beach. Onze boten werden via een andere auto vervoerd en dat bleek onderweg fout te zijn gegaan. De trailer was losgebroken van de trekhaak en tegen een auto aangekomen. We moesten dus een uurtje wachten voordat eea geregeld was. Gelukkig had Hondoq een leuk strandtentje met heerlijke ijskoffie. 

  
Rond 11u waren we zover dat we konden instappen. Ik doorweekte nog even gauw mijn T-shirt in de zee, zodat ik wat koeler bleef in de felle zon. Verder met flink wat zonnebrandcreme, hoofddeksels, zonnebril en drinkwater waren we ready to go! We waren met 7 man + een gids. De boten waren van Wilderness, waaronder 2 tweepersoonskayaks. Stevige en helaas wel brede boten, maar prima in orde verders. Zelf voeren we in 1 van de 2 tandemkayaks. 

  
We begonnen gelijk met de oversteek in zuid-oostelijke richting. Het was rustig water maar het koppel in de andere tandemkayak hadden moeite om de boot om koers te houden. De boot slingerde van links naar rechts. De man die achterin zat was behoorlijk lang en kreeg zijn voeten niet opgetrokken naar de pedalen van het roertje. Aangezien de instructeur niet echt instructies gaf, probeerde ik hem maar wat te helpen via wat aanwijzingen. Ik vroeg tactisch of hij het niet vervelend vond dat ik instructies gaf terwijl hij de instructeur was. Hij begreep de hint blijkbaar niet, want hij vond het allemaal best. Het was ook zijn laatste tocht want hierna ging hij stoppen met kanotochten begeleiden. Afijn, gelukkig bleek aan de overkant dat hij 1 voetpedaal tever naar achteren had gedrukt en dat daardoor de andere helemaal naar voren was geschoten. Dit was snel weer te corrigeren zodat we nu wat beter door konden varen. We passeerden enkele prachtige grotten, waar we helemaal in konden varen. Langs de kust voeren we rechtsom totdat we een rotspartij zagen dat precies een olifant leek.

  
Hierna keerden we om en voeren we richting Santa Maria Bay voor de lunch .

Aangezien het best wel warm is zochten we een plekje in de schaduw. Het eiland Camino is qua natuur door zijn rotsen bij het water wel heel mooi, maar verder heel kaal.  

Santa Maria Bay

 

Er staan nauwlijks huizen op het eiland, maar wel 1 hotel. Ondanks de bekende blue lagoon, met heel mooi blauw zwemwater, zou ik toch niet met een hotel op dit eiland willen zitten. En die blue lagoon kan, doordat het zo mooi is, weer super toeristisch druk zijn, dus voor je rust hoef je het ook niet te doen. Dus leuk voor een kanotocht maar het eiland Gozo is leuker om te verblijven.

  
Na een ruime pauze vervolgden we onze mooie tocht langs grillige rotsen en door smalle kloven. Een hele smalle doorsteek konden de 1-persoons kayaks doorheen varen, maar de 2-persoons boten moesten omvaren. Toen wij omgevaren waren en aan de andere kant wachtten met de gids bleek dat het andere stel in de 2-pers. Boot het niet helemaal begrepen hadden en toch door de hele smalle kloof gevaren waren. Met wat geduw en gekras kwamen ze uiteindelijk doorheen. 

  
Na nog wat grotten doorgepeddeld te hebben kwamen we aan bij de blue lagoon. Hier was het inderdaad super druk , dus niemand had behoefte om de lagoon in te varen.

 

Blue Lagoon

 
Via een grote bocht voeren we terug naar het beginpunt. De wind was inmiddels ook wel meer aangetrokken en in combinatie met wat scheepvaart hadden we gelukkig nog wat leuke golfjes. Omdat we wat later begonnen waren door het oponthoud met de losgeschoten trailer kregen we ook nog wat korting op de excursieprijs, zodat we totaal €110 kwijt waren. Best nog prijzig, maar het was wel een heel mooi tochtje !

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: